Android P neće podržavati starije aplikacije

U Google Play Store-u postoji veliki broj aplikacija koje nisu ažurirane od kada su prvi put postale dostupne korisnicima, što u nekim slučajevima može da se meri godinama. Možda se radi o aplikacijama koje su developeri zaboravili, ili pak o onima koje funkcionišu dovoljno dobro uprkos drugim Android ažuriranjima, ali bi sa Android P verzijom to moglo da se promeni.

PCPress.rs Image

Naime, prema izveštaju sa portala Android Police, sa Android-om P Google planira da blokira aplikacije koje su kreirane za Android 4.1, te starije verzije. Drugim rečima, oni koji koriste ove prastare aplikacije, to više neće moći da čine ako odluče da svoj uređaj unaprede Android P verzijom operativnog sistema. To ima smisla ako se uzme u obzir da neke starije aplikacije, uprkos tome što i dalje funkcionišu, predstavljaju sigurnosni problem, koji bi mogao da se reši samo ako budu ažurirane. Sa druge strane postoji mogućnost da starije aplikacije više nisu kompatibilne, a po pitanju opcija, te rezolucije.

Google nije usamljen u ovakvim akcijama, budući da je i Apple pre nekog vremena od developera zahtevao da sve aplikacije pretvore u 64-bitne, a kako bi ostale na App Store-u.

Pročitajte i:  Nestašica čipova u vreme pandemije

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,