BIZIT 2022

Android Q će aplikacijama za snimanje ekrana dozvoljavati da prave i audio zapise

Mobilni gejming postao je prilično popularan, pa je sve više onih koji prave video sadržaje koji prikazuju tok neke igre. Ipak, do sada nije bilo jednostavno da se tokom snimanja neke mobilne igre zabeleži i zvuk, budući da aplikacije za snimanje ekrana ne mogu da snimaju i audio.

PCPress.rs Image

Tako su korisnici prinuđeni da koriste spoljašnje uređaje za snimanje zvuka, što komplikuje čitav proces, te utiče na kvalitet snimljenog sadržaja. Android Q bi to mogao da promeni, budući da je primećeno da planira da aplikacijama za snimanje ekrana omogući beleženje zvuka iz drugih aplikacija. To znači da bi kvalitet zvuka u ovako snimljenim sadržajima mogao bitno da se poboljša, što će uticati i na čitavo gejmersko iskustvo.

Ipak, postoji određena zabrinutost kada je u pitanju privatnost korisnika, ali u kompaniji Google tvrde da će aplikacije koje planiraju da uključe ovu opciju morati da ispune određene uslove, što znači da API neće moći lako da se zloupotrebljava.

PCPress.rs Image

Drugi problem se odnosi na to da će sve aplikacije morati da ažuriraju API, a kako bi opcija za snimanje zvuka funkcionisala, pa će tako proći ne ko vreme dok sve mobilne igre ne budu počele da podržavaju novu mogućnost za pravljenje audio zapisa.

Pročitajte i:  Windows 11 22H2 upozorava kada ste neooprezni sa lozinkama

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,