TrendMicro

Angry Birds u AR verziji

Angry Birds, jedna od najpopularnijih igara za mobilne platforme, do sada je imala nekoliko uspešnih nastavaka i verzija. Međutim, Rovio sa novom verzijom donosi jedno potpuno novo iskustvo igranja ove igre. Svojim ptičicama, od 11 aprila, moći ćete da napadate „zle svinje“ u okruženju proširene realnosti.

PCPress.rs Image

 Za sada je Angry Birds AR: Isle of Pigs predviđena samo za iOS uređaje, a omogućiće vam igranje ove popularne igre u okruženju vaše dnevne sobe ili na bilo kom drugom mestu na kome postoji ravna površina. Igra koristi Apple ARKit kako bi konstruisala virtuelne nivoe na osnovi realnog sveta. Telefon u ovom slučaju postaje virtuelna praćka za lansiranje ptičica. Igrači će moći da se kreću oko postavljene konstrukcije kako bi mogli da pronađu najbolji ugao za gađanje. Naravno, da ne bi bilo sve tako lako, aplikacija ne dozvoljava da se igrač previše približi meti. Prema ljudima koji su imali prilike da probaju ovu verziju igre, iskustvo igranja je odlično. Sve teče glatko, mehanika nišanjenja i gađanja je precizna, AR iskustvo je odlično, a nivoi su raznovrsni i zabavni.

Pročitajte i:  Veliki protesti u fabrici iPhone-a u Kini

Igra će biti dostupna na iPhone 6S i novijim telefonima, na iPad-ovima od pete generacije, kao i na svim iPad Pro modelima. Rovio kaže da razmišlja i o drugim AR platformama, ali će ekskluzivnost za sada imati samo korisnici Apple proizvoda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,