Top50 Glas publike

Anonimus napao sajtove turske vlade

PCPress.rs ImageHakerska grupa Anonimus izjavila je da je započela DOS napade na sajtove turske vlade u znak protesta zbog novog zakona o uvođenju filtriranja na internetu. U četvrtak uveče je sajt državne telekomunikacione kompanije Telekomünikasyon İletişim Başkanlığ, koji je predložio filtriranje, bio nedostupan. Anonimus se pritom možda suprotstavio turskim hakerskim grupama koje su pretile da će napasti sajtove Anonimusa, čiji sajt s vestima nije bio dostupan u četvrtak uveče.

U Turskoj se bune zbog novih zakona o upotrebi interneta koji će stupiti na snagu dvadeset drugog avgusta i propisuju da će korisnici morati da izaberu jedan od četiri filtera pre nego što pristupe internetu. Anonimus je izjavio da turska vlada time podiže cenzuru na nov nivo zato što će joj novi sistem filterisanja omogućiti da prati aktivnost korisnika na internetu.

Grupa Anonimus je prošle nedelje napala i sajt jedne indijske vladine IT organizacije u znak protesta zbog korupcije i vladine akcije protiv demonstranata koji zahtevaju kraj korupcije.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Alibaba ulaže u Tursku milijardu dolara
eFakture

Tagovi: , ,