Top50 Glas publike

Antivirus programi označavaju uTorrent kao pretnju

Čini se da će se oni koji koriste uTorrent, a istovremeno su i Windows korisnici, uskoro suočiti sa ozbiljnim problemom, budući da je Windows Defender ovog torrent klijenta počeo da označava kao potencijalnu pretnju. Na ovaj korak su se odlučili i neki drugi proizvođači antivirus programa, te su najnoviju verziju uTorrent-a počeli da označavaju kao „opasnu.“

PCPress.rs Image

Nije potpuno jasno šta je proizvođače motivisalo da se odluče na ovaj korak, a TorrentFreak izveštava da iz BitTorrent Inc pretpostavljaju da se radi o lažnim upozorenjima, budući da se ni jedan potencijalno maliciozni dodatak nije našao u najnovijoj verziji uTorrent-a.

uTorrent trenutno ima nekoliko miliona korisnika, što ga smešta među najpopularnije torrent klijente, te to što ga antivirus programi smeštaju u kategoriju potencijalnih pretnji zabrinjava mnoge. Deo problema se verovatno odnosi na dodatne softvere koje uTorrent ponekad vezuje za svoje instalacione pakete, pa bi regulisanje takvih programa moglo da dovede do rešenje problema.

PCPress.rs Image

Oni koji su na čelu kompanije BitTorrent Inc, a u čijem je vlasništvu uTorrent klijent, svesni su ovih problema, te su odlučili da trenutno povuku najnoviji uTorrent build sa stranica za preuzimanje. Međutim, kompanija nije pronašla razloge koji bi mogli da objasne blokiranje programa od strane antivirus softvera, tako da je problem još uvek pod velom misterije.

Pročitajte i:  Trajanje baterije vašeg laptopa možda opada brže nego što mislite

Izvor: Kit Guru

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,