Apatin dobija solarna autobuska stajališta

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj opština Apatin je dobila sredstva za postavljanje solarnih autobuskih stajališta, piše RTV.

PCPress.rs Image

U mestima Prigrevica, Sonta i Svilojevo u apatinskoj opštini, već su dobili savremena autobuska stajališta sa solarnim panelima koji omogućuju punjenje mobilnih telefona, upotrebu SOS telefona ili pozivanje Hitne pomoći, vatrogasaca i policije. Naldežni najavljuju da će tokom godine solarna stajališta biti postavljena u Kupusini i Apatinu,.

Ukupna vrednost investicije je 3,7 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat dao 3 miliona dinara. Mislim da je ovo korisna stvar, pre svega zbog populacije koja ga koristi. Stajalište ima videonadzor i dodatnu rasvetu“, rekao je Nedeljko Ševarac, energetski menađžer u opštini Apatin.

Autobusko stajalište koriste i radnici, koji su do sada stajali po okolnim ulicama ili Trgu, a staro stajalište nije imalo ni klupu, dok novo ima i to. Novo stajalište ima i punjače za mobilni telefon, a biće i interneta“, izjavio je Mile Vujaklija, sekretar MZ Prigrevica.

Izvor: RTV

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,