Aplikacija Etsy: Proširena realnost kao pomoć u uređenju enterijera

Iako su ljudska bića sposobna da maštaju i stvari zamišljaju pre nego što ih vide, ponekad im je potrebna mala pomoć, a kako bi utvrdili da li se neka stvar zaista uklapa u poziciju koju su im unapred dodelili.

PCPress.rs Image

Upravo je za to pogodna aplikacija Etsy, koja korisnicima omogućava da provere koliko se neko umetničko delo uklapa u prostor koji uređuju. Funkcija se temelji na sistemu proširene realnosti, a u okviru iOS aplikacije. Etsy je do sada bio najpoznatiji po tome što umetnicima nudi platformu u okviru koje mogu da trguju svojim umetničkim delima, a u sistemu je preko pet miliona slika, printova, te drugih umetnina. Tako kupcima nije lako da se odluče, pa tu na scenu stupa AR opcija koja omogućava da se proveri koliko se neka slika uklapa u dodeljeni prostor.

PCPress.rs Image

Dovoljno je da korisnika izabere neko umetničko delo u Etsy aplikaciji, te potom klikne na AR ikonicu u gornjem desnom uglu. Nakon toga je potrebno da kameru uređaja usmeri ka mestu koje je planirao za neko umetničko delo i da dobije sliku koja prostor obogaćuje izabranim umetničkim proizvodom. Aplikacija funkcioniše samo sa 2D umetničkim delima i dostupna je samo iOS korisnicima.

Pročitajte i:  Etsy dodaje pretragu na osnovu slika

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,