Top50 Glas publike

Aplikacija koja rešava Sudoku

Pošto je iOS 11 postao dostupan korisnicima, pojavio se i veliki broj aplikacija koje koriste elemente proširene stvarnosti, poput one koja omogućava virtuelno raspoređivanje Ikea nameštaja, te one koja korisnicima dopušta da dodaju različite GIF-ove u svoje okruženje. Pored njih, tu je i aplikacija koja može da rešava Sudoku probleme, a uz pomoć Apple-ovog ARKit-a. Sve što je potrebno je da korisnik usmeri kameru telefona ka Sudoku problemu koji je odštampan na papiru.

PCPress.rs Image

Aplikacija Magic Sudoku koristi mogućnosti iOS-a 11, a posebno će koristiti onima koji puno vremena provode u rešavanju ovakvih problema. U ovom trenutku aplikacija rešava ceo problem, ali će dobiti i nove opcije, pa će tako moći da daje nagoveštaje rešenja, kako ne bi uticala na zadovoljstvo koje se oseti kada se do rezultata dođe samostalno.

Stručnjaci zaduženi za razvijanje aplikacije kažu da je ovo samo demo verzija, te da će konačna imati mnogo više opcija. Dodaju da aplikacija koristi nekoliko neuralnih mreža, a da se za rešavanje problema koriste rekurzivni algoritmi.

Pročitajte i:  Apple objavio izvorni kod softvera za Lisa kompjuter

Aplikacija košta 0,99 dolara i već je dostupna za preuzimanje na iTunes-u.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,