Aplikacija koja vas ohrabruje da ceo dan ostanete u krevetu

#SelfCare nije video igra, ali sadrži niz zadataka koji podsećaju na proces igranja, te predstavlja aplikaciju koja je dizajnirana tako da ceo dan promoviše duboku relaksaciju. Uz pomoć nekoliko klikova na iPhone ekranu stvara se atmosfera u kojoj korisnici mogu da se osećaju kao da su ceo dan proveli u krevetu.

PCPress.rs Image

Tako je osnovna premisa igre dan u krevetu, a radi se o seriji vežbi disanja i fokusiranja. Jedini “pravi” zadaci koji korisnik ima jesu oni u okviru kojih sastavlja reči od blokova, te mazi virtuelnu mačku tako što trlja ekran. Krajnji cilj nije pobeda ili visok rezultat, već fokusiranje na sopstvene potrebe, pa je #SelfCare digitalni prijatelj koji pomaže u tom procesu.

PCPress.rs Image

Kreatori #SelfCare koncept opisuju kao nešto što se korisnicima pridružuje u njihovim avanturama, te kao savršenog digitalnog pomoćnika koji, za razliku od drugih aplikacija, korisnicima ne govori samo šta treba da rade da bi ispunili zadatke, već zajedno sa njima ide ka zajedničkom cilju. Tako korisnike ne proganja različitim mejlovima i obaveštenjima koji bi trebali da ih ohrabre da nastave dalje, već im podršku i motivaciju pruža kada već uđu u aplikaciju. Korisnicima je, na primer, dozvoljeno i da duže ostanu u krevetu i ignorišu telefon, te da umesto ustajanja izaberu neku naizgled beznačajnu aktivnost, ili jednostavno počnu sa vežbama disanja.

Pročitajte i:  Modovan iPhone sa USB-C interfejsom, dostigao cenu od 100.000 dolara na eBay aukciji

Kreatori aplikacije kažu da su se odlučili za #SelfCare zbog toga što je i njima veština brige o sebi bila neophodna kako bi preživeli u sve užurbanijem životu, te sve većem broju dnevnih zadataka. Sve veći broj aplikacija za bolju brigu o sebi nije slučajnost, budući da klasične aplikacije i video igre utiču na povećanje osećanja anksioznosti koja je već prisutna. Tako je pojedincima neophodna alatka koja im možda neće pomoći da promene ceo svet, ali će svakako uticati na to da poboljšaju deo u kojem funkcionišu. Kada dan

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,