Aplikacija Signal blokirana u Kini

Prema pisanjima Reuters-a i TechCrunch-a, jedna od popularnih aplikacija za društvene mreže, Signal, blokirana je u Kini. Signal često koriste korisnici kojima je neophodna zaštićena privatnost prilikom dopisivanja, a od 15. marta njegovo korišćenje nije dostupno u ovoj državi.

Aplikacija Signal blokirana u Kini.

Aplikacija u Kini instalirana više od 500.000 puta

Signal se u Kini i dalje može preuzeti preko Apple App Store-a, što znači da vlada i dalje nije naložila Apple-u da ukloni aplikaciju. Trenutno u Kini ima više od 500.000 korisnika koji su preuzeli aplikaciju, što i dalje predstavlja slab rezultat u odnosu na WeChat, koji broji preko 1,1 milijardu korisnika uprkos strogim kineskim zakonima o internet platformama. Pre nekoliko godina su i druge aplikacije za društvene mreže poput Facebook-a, Instagram-a i Twittera, blokirane u ovoj zemlji.

Popularnost Signal-a naglo je porasla u svetu nakon što je WhatsApp ažurirao svoj program i ustupio korisničke podatke Facebook-u koje je on kasnije mogao da deli. S obzirom da je aplikacija i ranije bila blokirana u Kini, nakon čega je ponovo proradila, ostaje nejasno da li će trenutni prekid ostati trajan.

Pročitajte i:  Telegram dobio 70 miliona novih korisnika u samo jednom danu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: