Apocalypse Cow kao mlađa sestra Super Maria

Poznavaoci kažu da je Apocalypse Cow jedan od najboljih naslova u poslednje vreme, a kada je nezavisna gejming industrija u pitanju.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o avanturi, koja inspiraciju crpi iz animiranih filmova, poput Wreck-It Ralph, te klasika iz sveta video igara, poput igre Super Mario. Igru je razvio nezavisni studio Monsters, te prati glavnu junakinju Penny, koja pokušava da otkrije šta je uzrokovalo problem u digitalnom univerzumu koji je sastavljen od video-igara. Tokom misije, Penny prelazi nivoe, te nailazi na neprijatelje koji su direktni potomci anti-junaka iz igre Super Mario. Tako Apocalypse Cow nije samo platforma vibrantnih boja, već može da postane i prilično krvava, a kako igrač zalazi dublje u nivoe.

U okviru platforme postoje tri različita sveta kroz koje Penny može da prođe, a svaki je sastavljen od različitih misija koje vode do zajedničkog cilja: da se otkrije uzrok raspadanja digitalnog sveta, te stradanja izmišljenih junaka. Iako je ponela ime Apocalypse Cow, igra nije ni u kakvoj vezi sa kravama, a iz studija kažu da nisu mogli da smisle ime sve dok neko nije izgovorio: „Zašto je jednostavno ne nazovemo Apocalypse Cow?“ Nakon toga bilo je neophodno da se u igru uvede bar neki kravlji element, pa je jedan od glavnih neprijatelja upravo džinovska robotska krava.

Pročitajte i:  A Way Out: Igra za bliske prijatelje

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,