Top50 Glas publike

Apple angažuje Lamborghini rukovodioca 

Luiđi Taraboreli, koji je radio u Lamborginiju više od dve decenije, pomoći će Appleu da potencijalno dobije automobil na putu do 2025. godine.

PCPress.rs Image

Radiće na Appleovom ne tako tajnom projektu samovozećih automobila

Ljudi koji poznaju ovu materiju rekli su za Bloomberg da će se Luigi Taraborrelli, 20-godišnji Lamborghini veteran koji je predvodio oblik i dinamiku vozila italijanskog proizvođača automobila, pridružiti Apple-u dok se priprema za lansiranje na tržište u narednih nekoliko godina. Prema njegovoj stranici na LinkedIn-u, Taraboreli se pridružio Lamborghiniju 2001. godine i ubrzo napredovao da bi postao ključni izvršni direktor u kompaniji koji upravlja timom inženjera.

Radio je na modelima Lamborghini kao što su Urus, Huracan, Aventador i druge ograničene serije. Sa iskustvom u inženjerstvu automobila i materijala, Taraboreli donosi bogato iskustvo u Apple-u dok ubrzava rad na onome što je poznato kao Project Titan nakon godina neuspeha. Projekat je prvi put pokrenut 2014. godine i nedavno je izgubio ključne talente. Dag Fild, koji je tri godine bio na čelu kompanije za automobile, napustio je Apple u septembru 2021. Filda je zamenio Kevin Linč, koji takođe vodi Apple-ove satove i zdravstvene jedinice, nekoliko dana nakon njegovog odlaska. Apple je u maju takođe angažovao dugogodišnju direktorku Forda Desi Ujkašević da prenese svoje iskustvo i stručnost u Project Titan.

Pročitajte i:  Apple o proizvodnji iPad-a u Indiji

Pre nego što se pridružio Apple-u, Ujkašević je bila Fordov globalni direktor bezbednosnog inženjeringa i radila je u američkom proizvođaču automobila više od tri decenije. Prema Bloombergu, Apple ima za cilj da lansira automobil do 2025. Automobil će navodno imati unutrašnjost nalik limuzini koja će omogućiti vozačima da se okrenu jedni prema drugima i potencijalno da dođu bez volana ili pedala – ustupajući mesto potpuno autonomnoj tehnologiji.

Izvor: Siliconrepublic

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,