Top50 Glas publike

Apple: AppStore će za razliku od prethodnih godina tokom praznika biti otvoren za programere

Tokom ove godine Apple će ostaviti AppStore otvorenu za prijavu programera tokom praznika za razliku od prethodnih godina.

PCPress.rs Image

Dobre vesti za programere

Ovu odluku su pozdravili programeri koji su tokom prethodnih godina imali probleme da naprave ispravke ili druga kritična ažuriranja tokom praznika, koji su po pravilu jedan od najprometnijih sezona za aplikacije. Tokom praznika kupci u najvećem broju kupuju iPhone uređaje kao poklone, ali ujedno preuzimaju i najveći broj aplikacija. Aplikacije ponekad imaju probleme a programeri nisu u stanju da ih reše jer tokom praznika nemaju pristup AppStore.

AppStore se uglavnom potpuno zatvara tokom praznika. To je za programere još značilo da moraju pre praznika da izvrše i provere sva testiranja i da ubace nove aplikacije. Međutim tokom ove godine Apple će ostaviti AppStore otvorenu. Apple je najavila da će jedan broj zaposlenih tokom praznika raditi skraćenim radnim vremenom, tako da se može očekivati nešto duži rok za odgovor na zahteve.

Promena politike rada Apple komapnije dolazi kao posledica sve većeg  nadzora institucija širom sveta, sa posebnim fokusom na AppStore. Sa druge strane, mnogi analitičari tvrde da je ova promena došla kao posledica veće potražnje korisnika tokom pranika. Apple naravno nije obrazlagao svoju odluku. No svako je za programere ovo značajna informacija.

Pročitajte i:  Apple i MLS - striming fudbala 1. februara

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,