BIZIT 2022

Apple CarKey je dostupan, ali trebaće vam novi BMW da biste ga koristili

Apple-ova iOS funkcija koja zamenjuje potrebu za tim starinskim ključevima za automobil sada je tu i spremna za upotrebu, pod pretpostavkom da imate kompatibilni iPhone i automobil.

PCPress.rs Image

Nakon predstavljanja iOS 13.6 i ažuriranja watchOS-a 6.2.8 ove nedelje, CarKey, Apple-ova funkcija koja će vam omogućiti da otključate automobil telefonom, zvanično je stigla, prenosi Engadget.

O Apple CarKey-u znamo već neko vreme. Neki lukavi detektivi sa 9to5Mac primetili su tu opciju u beta kodu za programere za iOS 14. Zatim je mesec dana kasnije procureo kod koji je predložio da ta funkcija prvo dođe na vozila BMW-a. Prošlog meseca, Apple je na svojoj WWDC konferenciji zvanično potvrdio loše čuvanu tajnu te funkcije.

CarKey za sada samo na novim BMW vozilima

Ukratko, CarKey koristi aplikaciju iPhone Wallet i prateću aplikaciju proizvođača automobila da bi se upario sa vašim automobilom. Proces uparivanja je sličan svim ostalim NFC ili Bluetooth uređajima, a nakon završetka moći ćete da otvorite automobil držeći telefon u blizini automobilskog eksternog NFC kontakta.

Pročitajte i:  Apple-ov režim zaključavanja možda nije bezbedan za pretraživanje na mreži

Funkcija CarKey takođe omogućava deljenje digitalnih ključeva vozila sa do pet osoba putem iMessage-a, što je odlična funkcija za porodice koje dele vozilo.

Kao što znamo, ova funkcija trenutno funkcioniše samo sa BMW automobilima. Prema izveštajima, bilo koji BMW serije 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M ili Z4, proizveden posle 1. jula 2020. godine, biće kompatibilan. Takođe će biti potrebno da koristite iOS 13.6 i watchOS 5 ili novije verzije. Trenutno nema reči o tome koji će proizvođači automobila sledeći podržati ovu funkciju.

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,