Top50 Glas publike

Apple će nagraditi tinejdžera koji je otkrio FaceTime bag

Apple je rekao da će novčano nagraditi tinejdžera koji je otkrio Group FaceTime grešku koja je omogućavala da čujete nekoga pre nego što odgovore na poziv. Grant Thompson, 14-godišnji srednjoškolac iz Tusona, Arizona, otkrio je tu grešku pre dve nedelje dok je uspostavljao grupni razgovor sa prijateljima koji igraju Fortnite.

PCPress.rs Image

Njegova majka Michele Thompson rekla je da je u više navrata pokušavala da kontaktira Apple po tom pitanju putem mejla i društvenih mereža bez ikakvog uspeha. Kompanija je stupila u kontakt sa njom pre nedelju dana, kada su vesti o bagu postale viralne na internetu, kada je već Group FaceTime uklonjen sa mreže.

Apple je izašao sa ispravkom za FaceTime grešku pre samo nekoliko sati u bezbednosnoj ispravci za iOS 12.1.4. U napomeni zakrpe stoji Thompson-ovo ime zajedno sa još jednom osobom koja je identifikovana kao Daven Morris iz Arlingtona u Teksasu. Apple je potvrdio da planira da novčano nagradi porodicu Thompson i pruži dodatni podsticaj u obrazovanju tinejdžera, prema Reutersu.

Pročitajte i:  Bivši radnik Apple-a priznaje da je prevario kompaniju za 17 miliona dolara

Detalji o isplati nisu objavljeni, iako Apple nudi do 200.000 dolara u gotovini kao deo programa nagrađivanja za otkrivene bagove. Kompanija je zvanično pokrenula inicijativu (industrijska norma) 2016. godine i navodno je pozvala grupu bezbednosnih istraživača da učestvuju u njoj. Luca Todesco, 19-godišnjak koji se predstavlja kao prva osoba koja je preuzela potpunu kontrolu nad operativnim sistemom iPhone 7 takozvani „jailbreaking“ – očigledno je među onima koji su dobili poziv. Ranije iste godine, Facebook je nagradio sa 10.000 dolara desetogodišnjeg Finca koji je otkrio način da izbriše komentare drugih korisnika sa Instagramovih servera.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,