Apple će omogućiti beskontaktna plaćanja za iPhone

Mala preduzeća bi uskoro mogla da prihvate beskontaktna plaćanja putem iPhone uređaja. Apple počinje da uvodi funkciju putem ažuriranja softvera u narednih nekoliko meseci.

Apple će omogućiti beskontaktna plaćanja za iPhone

Za iPhone uslugu potrebna je samo aplikacija i NFC telefona

Apple navodno radi na usluzi od 2020. godine, kada je kupio kanadski startup pod nazivom Mobeewave, koji je poznat po razvoju tehnologije koja pretvara telefon u terminal za plaćanje. Mobeewave-ovoj tehnologiji je potrebna samo aplikacija i NFC telefona da bi radila, za razliku od usluga kao što je Square koje zahtevaju korišćenje spoljnog hardvera. Korisnik jednostavno mora da unese iznos koji želi da naplati, a njegov klijent treba samo da dodirne svoju kreditnu karticu na poleđinu uređaja.

Tim koji razvija ovu funkciju, navodno radi sa odeljenjem za plaćanja tehnološkog giganta otkako je Apple kupio Mobeewave. U ovom trenutku nije poznato da li Apple pokreće uslugu sa postojećom platnom mrežom. Pre kupovine, Mobeewave se udružio sa Samsung-om kako bi svoje telefone pretvorio u terminale za beskontaktno plaćanje. Pilot funkcija je tada predstavljena u Kanadi i nazvana je Samsung POS.

Pročitajte i:  Sledeći Mac Pro imaće M2 i mogućnost do 48 jezgara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,