Top50 Glas publike

Apple dominira sa svojim gadžetima tokom praznika

Apple AirPods imali su još jednu uspešnu prazničnu sezonu.

PCPress.rs Image

Kompanija je prodala 27 miliona pari svoje najnovije verzije AirPods-a, što je ukupno 90 miliona prodatih tokom prazničnog kvartala 2021. godine, prema izveštaju Apple-ovog analitičara Ming-Chi Kuo-a. Prodaja će dovesti do rasta prihoda od 20% u odnosu na prethodnu godinu u Apple-ovom poslovanju sa nosivim gadžetima, rekao je Kuo.

Kuo-v izveštaj dolazi uoči onoga što bi trebalo da bude velika godina za Apple-ov posao sa nosivim uređajima. Pored nove verzije AirPods Pro, za koju je Kuo rekao da će biti lansiran na jesen ove godine, očekuje se da će Apple predstaviti svoje slušalice proširene stvarnosti o kojima se dugo pričalo.

Iako je iPhone i dalje najvažniji i najprofitabilniji Apple-ov proizvod, kompanija je izgradila popularan hardverski ekosistem dodatne opreme.

Apple ne povećava prihod od nosivih uređaja, ali čini značajan deo njegove stavke „Other Products“, koja uključuje drugu dodatnu opremu kao što su futrole za iPhone i kablovi za punjenje.

Pročitajte i:  Funkcija SOS za iPhone 14 dostupna u nekoliko zemalja

AR slušalice mogu biti predstavljenje ovog proleća

Apple je ostvario skoro 13 milijardi dolara prihoda od ostalih proizvoda u prazničnom tromesečju 2020.godine. To će biti broj koji treba posmatrati kada Apple bude izvestio o zaradi za poslednji kvartal u narednim nedeljama.

Apple je prošle jeseni objavio novu verziju „običnih“ AirPods-a koja nude slične funkcije koje se nalaze u Pro modelu, osim poništavanja buke. Sada postoje četiri AirPods modela, čija je cena od 129 do 549 dolara.

Kuo je rekao da će sledeća verzija AirPods Pro koja dolazi na jesen uključivati novi dizajn, kućište koje može da se oglasi ako ga izgubite i bolji zvuk za strimovanje muzike. On očekuje da će Apple ove godine prodati do 20 miliona jedinica novog AirPods Pro modela.

Što se tiče ostalih nosivih uređaja, Apple-ove AR slušalice mogle biti predstavljene već ovog proleća, dok se lansiranje može očekivati krajem godine.

U međuvremenu, Meta, planira da ove godine objavi napredniju verziju svojih slušalica za virtuelnu stvarnost. Prema izveštajima Bloomberg-a, ove godine biće predstavljena nova verzija Apple Watch-a, uključujući „hrapavi“ model koji je izdržljiviji.

Pročitajte i:  Apple objavio izvorni kod softvera za Lisa kompjuter

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,