BIZIT 2022

Apple gasi arkadne igre

Apple je očigledno željan da prilagodi liniju arkadnih igara kako bi zadržao što veći broj pretplatnika. Stižu informacije da je Apple otkazao ugovore za neke igre u razvoju nakon što je utvrđeno da nemaju nivo “angažovanosti” koju je Apple tražio.

apple gasi arkadne igre

Tehnološki gigant želi igre koje igrače navuku na igranje i pretplatu

Apple želi da arkadne igre koje se nađu u App Storeu budu takve da igrači nakon besplatnog igranja i kupe pretplatu na samu igru. U pozivu koji su uputili programerima, Apple je ukazao na akciju Grindstone kao primer onoga što želi. Gigant koji razvija najpopularniji telefon na svetu iPhone želi da se arkadne igre šire i da im je cilj rast i razvoj biblioteke ovakvih igara.

Ovakav potez Apple-a ima smisla. Poslovni model oko arkadnih igara je takav da sa pretplatom korisnici dobijaju kompletan pristup kvalitetnim igrama bez kupovina u samoj aplikaciji i bez oglasa. Ako se igre završe prerano, ili jednostavno ne pokrenu interesovanje ljudi nakon početnog naleta, možda neće čekati da vide da li će biti još zanimljivosti. Nije jasno koliko ih ima u ovom trenutku, ali se smatra da potražnja za ovim igrama nije toliko jaka koliko se prvobitno očekivalo.

Pročitajte i:  Apple navodno postavlja oglase u više aplikacija na vašem iPhone-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: