ASUS Zenbook

Apple i dalje dominira na tržištu pametnih satova

Globalno tržište pametnih satova nastavlja da raste, a Apple nastavlja da dominira na njemu. U prvom kvartalu ove godine, ova kompanija je prodala 7.6 miliona Apple Watch pametnih satova, čime je pokrila čak 55 procenata tržišta.

PCPress.rs Image

Apple dominacija

Ukupna prodaja pametnih satova u prvom kvartalu dostigla je brojku od 14 miliona, što je povećanje od 20 procenata u odnosu na prvi kvartal 2019. godine. Najveće povećanje prodaje je bilo kroz online kanale, a korisnici su se uglavnom odlučivali za kupovinu kako bi pratili svoje zdravstveno stanje tokom pandemije.

Što se tiče Apple-a, ovo je njegov najveći nivo tržišnog učešća u poslednje dve godine i jasno pokazuje da je on neprikosnoveni tržišni lider u ovom segmentu. Drugi po prodaji je Samsung, koji je u istom periodu isporučio 1.9 miliona pametnih satova, ali je njihov tržišni udeo opao sa 14.9 na 19.9 procenata. Na trećem mestu nalazi se Garmin sa 1.1 milionom prodatih satova i tržišnim udelom koje je povećano sa 7 na 8 procenata.

Pročitajte i:  Nove Mac Pro grafičke karte obećavaju velika poboljšanja u performansama

Inače, kako polako jačina pandemije jenjava u svetu, očekuje se da će u drugom kvartalu ove godine doći do usporenja prodaje pametnih satova.

Izvor: CNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,