Top50 Glas publike

Apple i Samsung nadograđuju softver telefona u Indiji

Apple i Samsung nadogradiće softver svojih telefona kako bi podržali 5G mrežu u Indiji. Plan je da nadogradnja bude gotova do decembra, saopštile su kompanije.

PCPress.rs Image

5G mreža će doprineti ekonomiji u Indiji

Apple je rekao da će pokrenuti nadogradnju softvera za najnovije modele, uključujući iPhone 14, 13, 12 i iPhone SE, koji prema informacijama još uvek ne podržavaju 5G mrežu.

„Radimo sa našim partnerima u Indiji kako bismo korisnicima iPhone-a pružili najbolje 5G iskustvo čim se završe validacija mreže i testiranje kvaliteta i performansi“, navodi Apple u saopštenju. „5G mreža će biti omogućena putem ažuriranja softvera i biće na raspolaganju korisnicima iPhone-a u decembru.

Indijski premijer Narendra Modi pokrenuo je 5G usluge 1. oktobra. Vodeći telekom operater Reliance Jio navodi da će uslugu učiniti dostupnom u četiri grada. Rivalski operater Bharti Airtel naveo je za da ima za cilj da uslugu proširi na osam gradova.

Portparol Samsunga u Indiji rekao je da će kompanija sprovesti ažuriranja na sve svoje 5G uređaje do sredine novembra.

Pročitajte i:  Prelazak na USB-C standard do decembra 2024.

Zvaničnici Ministarstva elektronike i IT sektora održali su sastanak posvećen usvajanju 5G mreže, kome su prisustvovali rukovodioci kompanija Apple, Samsung, Vivo i Xiaomi, kao i telekom operateri Reliance, Airtel i Vodafone Idea.

Na dnevnom redu je “dodeljivanje prioriteta” izdavanju nadogradnje softvera za podršku mreže velike brzine, navodi se u obaveštenju.

Dok se telekom operateri i proizvođači pametnih telefona međusobno dogovaraju oko rešavanja problema kompatibilnosti između specifične 5G tehnologije telekom kompanija u Indiji i telefonskog softvera potrebno je vreme za realizaciju.

Portparol Google-a je rekao: „Pixel 7, Pixel 7 Pro i Pixel 6a su uređaji koji podržavaju 5G tehnologiju. Aktivno radimo sa indijskim operaterima kako bismo što pre omogućili funkcionalnost mreže.“

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,