Apple ima interesantnu ideju o tome kako da redizajnira Trackpad?

Trackpad-i na našim laptopovima nisu se baš mnogo menjali tokom godina. Uglavnom i dalje rade ono što oduvek rade, mada neki modeli sada podržavaju upravljanje gestovima, ali inače, kako ih koristimo je i dalje manje-više isto. Međutim, prema patentu koji je otkrio Patently Apple, kompanija bi mogla da ima prilično radikalnu ideju.

PCPress.rs Image

Ceo naslon za dlanove – trackpad?

Prema patentu, čini se da Apple možda traži načine da odbaci fiksno pozicioniranje trackpad-a. Umesto toga, Apple bi zapravo mogao da pretvori ceo deo laptopa na kom su obično naslonjene ruke u trackpad površinu. To znači da korisnici mogu samo da dodirnu ili swipe-uju bilo koje mesto ispod tastature i potencijalno se može registrovati kao dodir.

Patent sugeriše da će korisnici moći da menjaju položaj trackpad-a, tako da ako vam se ne sviđa da vam stoji napred i u sredini, možete da ga premestite levo ili desno u prostoru ručnog zgloba laptopa. Ovo je prilično radikalan potez Apple-a i postavlja se pitanje da li bi to moglo nekako ometati način na koji korisnici kucaju, osim ako nije ugrađena neka vrsta tehnologije zaštite od dodira dlanova ili ručnih zglobova.

Pročitajte i:  Apple Arcade dobija i klasike poput Tetrisa

PCPress.rs Image

S obzirom da je ovo patent, teško je reći da li se to jednostavno Apple igra sa idejom ili je to možda znak nekih novina koje dolaze.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,