BIZIT 2022

Apple je najavio provizije za plaćanja koja se obavljaju van njegove App Store

Kao jedan od epiloga sudskih sporova između Apple i Epic Games jeste najava o naplati provizije za sva plaćanja koja se vrše van Appleove želje.

PCPress.rs Image

Apple je najavio da bi mogao da proširi svoje provizije. Novost se javlja baš u vreme kada se približava kraj zakonskog roka, nakon kojeg je Apple dužan da ponudi druge mogućnosti plaćanja u okviru iPhone i iPad uređaja.

Već sledeće nedelje, Apple mora da počne da primenjuje nove mogućnosti plaćanja. Odnosno mora da dozvoli programerima aplikacije da postave dugmad koja vode ka drugim sistemima plaćanja. Apple je pokušao još jednom da produžio ovaj rok tokom ove nedelje, kada je podneo žalbu sudu u Americi. Naime, u utorak je Apple ukazao da se suočava sa značajnim inženjerskim izazovima kako bi ispunio sve stavke donete u presudi. Apple je ukazao da nije u stanju da pruži dovoljno zaštite svojim kupcima kada izađu iz njihovog sistema plaćanja. Shodno tome, kupci će se naći ugroženi. Od suda je Apple zahtevao da produži rok dok ne prođe žalbeni postupak, koji su već pokrenuli.

Pročitajte i:  Pritisci: Apple mora da menja Lightning port

Apple još uvek nije dobio odgovor od suda. A 8. decembar je dan kada je Apple u obavezi da pruži mogućnost drugačijeg plaćanja. Očekujemo još pokušaja od strane ove kompanije u narednih šest dana sa ciljem da se utiče na odluku suda.

Izvor: Cnet

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,