Top50 Glas publike

Apple je zadržao najnovije ažuriranje Telegrama preko emoji

Apple nam se vratio sa zahtevom da smanjimo naše ažuriranje Telegrama na čekanju uklanjanjem Telemodžija“. Telegram je objavio novo ažuriranje samo dan nakon što je izvršni direktor i osnivač Telegrama Pavel Durov rekao da je ažuriranje bilo u pregledu Apple-ove aplikacije dve nedelje bez objašnjenja. Ažuriranje je prepuno funkcija vezanih za emodžije, ali jedna nedostaje jer je Apple izričito zahtevao njeno uklanjanje, kaže Durov.

PCPress.rs Image

„Posle opsežnog medijskog izveštavanja o mom prethodnom postu, Apple nam se vratio sa zahtevom da smanjimo naše ažuriranje Telegrama na čekanju uklanjanjem Telemodžija — kvalitetnijih vektorskih animiranih verzija standardnih emoji-ja“, napisao je Durov na svom Telegram kanalu „Ovo je zbunjujući potez u ime kompanije Apple, jer bi Telemoji doneo potpuno novu dimenziju svojim statičnim emodžijima niske rezolucije i značajno bi obogatio njihov ekosistem.

Telemoji možete videti u kratkom video snimku koji je uključen uz Durovov post.  Telemoji izgledaju veoma zabavno – kažu da dodaju malo života statičnim emoji licima . Ali pretpostavka je da je Apple imao problem sa drugom kompanijom koja je modifikovala svoje dizajne na ovaj način, zbog čega je možda tražio od Telegrama da ukloni Telemoji iz ažuriranja. Apple i Telegram nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Pročitajte i:  Apple će šifrovati rezervne kopije u oblaku

Međutim, ažuriranje je napunjeno drugim novim poboljšanjima emodžija. Korisnici koji se pretplate na Telegramovu nedavno pokrenutu Premium uslugu od 4,99 dolara moći će da otpremaju i koriste prilagođene emodžije u razgovorima sa prijateljima, a Telegram nudi 10 prilagođenih paketa sa više od 500 emodžija za početak. Besplatni korisnici će moći da vide bilo koji od animiranih emodžija i da ih koriste u svojim sačuvanim porukama. Telegram je takođe ažurirao panel sa nalepnicama na iOS-u tako što je napravio zasebne kartice za nalepnice, GIF-ove i emodžije, poput onoga što vam je možda poznato u Telegramu na Android-u, desktopu ili na vebu. Kompletnu listu ažuriranja možete pročitati u Telegramovom blogu.

Ima još poboljšanja na putu. Za „nekoliko nedelja“ Telegram će omogućiti korisnicima da dodaju bilo koji prilagođeni emoji kao reakciju na poruku, kaže Durov, iako će ovo biti samo Premium funkcija za početak. Mišljenja sam da su reakcije na emoji zapravo dobre – što više načina za korišćenje emodžija, to bolje.

Pročitajte i:  Apple povećava cene popravke za starije iPhone uređaje od 1. marta

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,