BIZIT 2022

Apple kao prva kompanija koja vredi bilion dolara

Kompanija Apple prevalila je dug put od 1997. godine, kada ju je njen osnivač, Steve Jobs, ponovo preuzeo. U tom trenutku bila je na ivici bankrota, da bi, dve decenije kasnije, postala jedna od najuspešnijih kompanija na planeti. Tako analitičari prognoziraju da bi u 2018. godini Apple mogao da postane prva kompanija čija vrednost dostiže bilion dolara.

PCPress.rs Image

Oni koji se bave ovom temom već neko vreme očekuju da kompanija dostigne ovu cifru, čemu doprinosi i činjenica da su vrednosti akcija velikih kompanija kao što su Apple, Alphabet, Amazon i Facebook prilično porasle tokom 2017. godine. Ako se taj trend nastavi i u ovoj godini, javnost bi mogla da vidi prve kompanije čija vrednost dostiže bilion dolara. Prema poslednjim vrednostima akcija, Apple vodi u ovoj trci, te trenutna vrednost kompanije iznosi oko 870 milijardi dolara. Vrednosti akcija ove kompanije su tokom prošle godine porasle za 47%, te bi rast od 15% tokom ove godine mogao da dovede do toga da ukupna vrednost prevali bilion dolara.

Pročitajte i:  Lord Of The Rings: Blokada zbog negativnih ocena

Drugo mesto zauzima Alphabet, a sa vrednošću od 720 milijardi dolara, te bi vrednost akcija, kada je ova kompanija u pitanju, ove godine takođe morala da se uveća za neki dvocifren broj kako bi se stiglo do bilion dolara.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,