Zebra

Apple kao prva kompanija koja vredi bilion dolara

Kompanija Apple prevalila je dug put od 1997. godine, kada ju je njen osnivač, Steve Jobs, ponovo preuzeo. U tom trenutku bila je na ivici bankrota, da bi, dve decenije kasnije, postala jedna od najuspešnijih kompanija na planeti. Tako analitičari prognoziraju da bi u 2018. godini Apple mogao da postane prva kompanija čija vrednost dostiže bilion dolara.

Oni koji se bave ovom temom već neko vreme očekuju da kompanija dostigne ovu cifru, čemu doprinosi i činjenica da su vrednosti akcija velikih kompanija kao što su Apple, Alphabet, Amazon i Facebook prilično porasle tokom 2017. godine. Ako se taj trend nastavi i u ovoj godini, javnost bi mogla da vidi prve kompanije čija vrednost dostiže bilion dolara. Prema poslednjim vrednostima akcija, Apple vodi u ovoj trci, te trenutna vrednost kompanije iznosi oko 870 milijardi dolara. Vrednosti akcija ove kompanije su tokom prošle godine porasle za 47%, te bi rast od 15% tokom ove godine mogao da dovede do toga da ukupna vrednost prevali bilion dolara.

Pročitajte i:  YouTube Shorts: TikTok klon spreman za korisnike

Drugo mesto zauzima Alphabet, a sa vrednošću od 720 milijardi dolara, te bi vrednost akcija, kada je ova kompanija u pitanju, ove godine takođe morala da se uveća za neki dvocifren broj kako bi se stiglo do bilion dolara.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,