Apple lansira nagradni program za prijavu bagova

Apple je najavio novi program na Black Hat događaju u Las vegasu, koji će istraživačima omogućiti da dobiju novčanu kompenzaciju, ukoliko otkriju neki novi bezbednosni propust u iOS-u. To je najavio Ivan Krstić, Apple-ov šeg odseka za bezbednosni inženjering i arhitekturu, koji je na pomenutoj konferenciji održao predavanje o bezbednosnim opcijama HomeKit-a, AutoUnlock-a i iCloud Keychain-a.

Već i sama činjenica da je o tome pričano javno je čudna za Apple, ali je za okupljene slušaoce najveće iznenađenje bila najava nagradnog fonda za otkrivanje bagova. Kompenzacije za otkrivanje novih bagova kreću se od 25.000, pa od 200.000 dolara. Program će, pored iOS-a, biti proširen na macOS, tvOS, watchOS i iCloud.

Obezbeđivanje finansijske naknade za pronalaženje grešaka neće motivisati mase da se bave time, ali će obezbediti interes istraživača da se bave ovim veoma teškim poslom. Kompanija će istraživačima obezbediti specijalne iPhone modele, kako bi im pomogla da bagove pronađu pre hakera.

Ovo nije prvi put da je Apple aktivirao program nagrađivanja za pronalaženje bagova. To je započeto 2016. godine, ali tada se on odnosio samo na iOS.

Pročitajte i:  Apple pomerio datum izdavanja iOS-a 13.1 za 24. septembar

Izvor: PC Mag

Facebook komentari:

SBB

TV 2019
Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.