Apple Maps dobija preporuke za putovanja

Apple Maps konstantno dobija nove funkcije, pa se aplikacija značajno popravila od kada je prvi put stigla do korisnika. Dodavanje novih funkcija je poželjno, a posebno ako je u pitanju oblast sa ozbiljnom konkurencijom, pa je Apple objavio još jedni korisnu opciju, a ovog puta se radi o preporukama za putovanja.

Traži se svetski putnik

Budući da opcija još uvek nije stigla do korisnika, radi se samo o glasini, koja je potekla iz jednog oglasa za posao u okviru kojeg je moglo da se pročita da Apple planira ovu funkciju. Posao je ponuđen pod nazivom “Product Manager – Maps, Writer/Editor,” a u opisu je moglo da se pročita da se traži ekspert koji bi Apple korisnicima mogao da asistira u istraživanju sveta, kako lokalno, tako i na nivou čitave planete. Od kandidata se očekuje da imaju želju za otkrivanjem novih lokacija, te sposobnost da ta otkrića prenesu na način koji bi zainteresovao korisnike, kao i poznavanje lokalnih kuhinja, modnih i šoping trendova.

Pročitajte i:  Apple patent za grupni selfi uz socijalno distanciranje

Preporuke za putovanja nisu ništa novo, pa su se već pojavile u okviru nekih drugih sličnih servisa – na primer Google Maps, gde opcija Local Guides nudi nešto slično – ali se čini da Apple planira nešto bogatiju funkciju, budući da borba za nove korisnike postaje sve surovija.

Izvor: Ubegizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,