Apple Maps prikazuje mesta za vakcinaciju

Kompanija Apple je objavila da je aplikacija Apple Maps ažurirana i da se na njoj mogu naći lokacije za vakcinaciju uz pomoć VaccineFinder-a. Korisnici na Apple mapama ili uz pomoć Siri mogu potražiti obližnja mesta za vakcinaciju kojih ukupno ima više od 20.000, dok će u narednim nedeljama veliki broj njih biti dodat.

PCPress.rs Image

I druge kompanije slede primer Apple-a

Svaka lokacija za vakcinaciju u Apple Maps-u ima svoje radno vreme i kontakt, ali i informacije o dostupnosti vakcina i zakazivanju pregleda. Apple se ovim potezom pridružio brojnim IT kompanijama koje nude usluge pronalaska mesta vakcinacije, kao i provere ispunjavanja uslova za primanje vakcine. Facebook je takođe najavio da će dodati podatke o VaccineFinder u svoj COVID informativni centar koji će se proširiti i na aplikaciju Instagram. Takođe, kompanija planira uvođenje WhatsApp chatbotova koji bi pomagali korisnicima da se registruju za vakcinaciju.

Google nudi više opcija za pronalaženje informacija o vakcinaciji, gde ljudi uz pomoć poslovnih poruka na Google Maps-u i Google pretrage mogu kontaktirati lokalne apoteke i raspitati se o uslovima za vakcinaciju, raspoloživosti i rezervaciji termina. Američka savezna vlada uskoro pokreće svoju platformu za vakcinaciju, naglasivši da će svaka odrasla osoba u SAD-u imati pravo na vakcinu. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u je do sada prvu dozu vakcine primilo 28 procenata odraslog stanovništva.

Pročitajte i:  Kako da oslobodite prostor na Mac računaru

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,