Top50 Glas publike

Apple najavio još jedan virtuelni događaj za 10. novembar

Apple je već održao dva virtuelna događaja ove jeseni, ali očigledno nije završio s njima. Sledećeg utorka, 10. novembra, kompanija će održati još jedan događaj koji je (prigodno) nazvao „One More Thing“. S obzirom da su već predstavljeni iPad, Apple Watch i iPhone, logično je da će na ovom događaju fokus biti na Mac računarima. Ono što bi moglo da bude najvažnije na tom događaju je da će prvi put biti zvanično predstavljen Mac zasnovan na Apple Silicon čipovima, koji će ljudi moći da kupe. Takođe, verujemo i da će na istom događaju biti prikazana i finalna verzija macOS Big Sur operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Apple Silicon čip je predstavljen na WWDC konferenciji u junu ove godine i najavljen je kao prelazak na sopstvenu tehnologiju u Mac računarima. Time bi se zatvorio krug, jer iPhone, iPad i Apple Watch već rade na „in-house“ čipovima i Apple bi imao punu kontrolu nad sopstvenim hardverom.

Naravno, potpuni prelazak na sopstvenu tehnologiju nije moguć u kratkom vremenskom periodu. Apple će i dalje morati da pruža podršku za milione prodatih Mac računara koji rade na Intel-ovim čipovima. Procenjuje se da će taj tranzicioni period trajati najmanje dve godine.

Pročitajte i:  Apple da plati milion evra zbog App Store

Ipak, moramo da kažemo da su ovo naša nagađanja o uređajima koji će biti predstavljeni sledeće nedelje, tako da ćemo morati da sačekamo konferenciju i da vidimo šta je Apple spremio za nju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,