BIZIT 2022

Apple omogućio naručivanje aplikacija

Kompanija Apple predstavila je jednostavnu, ali korisnu opciju za App Store, a u obliku mogućnosti da se aplikacije naruče u pretprodaji, te automatski otpreme na uređaj odmah po lansiranju.

PCPress.rs Image

Na ovaj način će developeri moći da ponude svoje aplikacije na App Store-u do 90 pre nego što se puste u prodaju, dok su do sada mogli da ih objavljuju tek kada su spremne za korišćenje. Sada korisnici mogu da naruče aplikaciju, te je dobiju čim bude spremna. Opcija je dostupna u okviru App Store-a, te iOS, macOS, pa i tvOS aplikacije mogu već da se ponude u pretprodaji.

Na ovaj način je moguće ponuditi kako besplatne, tako i aplikacije koje se plaćaju. U slučaju da se cena promeni pre nego što aplikacija bude lansirana, korisnici će platiti onu koja je niža – bilo da je to suma koja je tražena u trenutku naručivanja, ili ona po lansiranju aplikacije, a usluga se ne naplaćuje dok se proizvod ne otpremi na uređaj.

Opcija neće biti podjednako korisna za sve aplikacije, te će najviše koristi doneti onim aplikacijama koje se najavljuju unapred, naročito igrama.

Pročitajte i:  Brazil ne želi iPhone bez punjača

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,