Apple optužio Samsung za kopiranje iPad-a

PCPress.rs ImageApple je podneo tužbu protiv Samsung-a za navodno kopiranje iPad-a, iPod-a i iPhone-a svojim uređajima Galaxy Tab i Galaxy. Samsung je optužen za kopiranje Apple-ove tehnologije, dizajna pa čak i pakovanja za svoje proizvode zasnovane na Android-u.

„Umesto da samostalno radi na unapređenju svojih proizvoda, Samsung je drsko odlučio da kopira našu inovativnu tehnologiju, prepoznatljiv interfejs, elegantan i prepoznatljiv dizajn proizvoda i pakovanja, što je krađa naše intelektualne svojine“, izjavio je predstavnika Apple-a. Tužba uključuje deset optužbi za krađu patenta, dve zloupotrebe robne marke, dve krađe dizajna kao i nepošteno poslovanje i bogaćenje.

Krajem prošle godine, Samsung je postao prvi proizvođač koji je izbacio tablet koji se mogao takmičiti s iPad-om. Takođe je jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svetu, pogotovo smartfona zasnovanih na Android-u. Predstavnici Samsung-a još nisu dali nikakvu izjavu, iako se optužbe odnose na širok spektar njihovih uređaja, uključujući smartfone Epic 4G, Captivate, Indulge, Nexus S i Galaxy S 4G kao i Galaxy Tab.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  I Reddit počinje da liči na TikTok
SBB

Tagovi: , , , ,