ASUS ROG Flow

Apple-ov novi update Catalina za MacOS je izašao i iTunes je konačno ugašen

Apple je upravo izbacio svoj novi softver update za Mac-ove. Zove se MacOS Catalina. Poput iOS-a 13, koji je nedavno izbačen za iPhone, nudi mnogo novih mogućnosti za Mac-ove napravljene 2012. godine i kasnije. Evo šta je novo i kako da ažurirate vaš softver na Mac-u.

Apple Catalina

Sidecar je opcija da koristite vaš iPad kao dodatan ekran na vašem Mac-u. Da biste je koristili pritisnite tu opciju u gornjem desnom uglu ekrana i izaberite iPad. Funkcioniše sa svakim iPadom koji ima podršku za Apple Pencil, a ono što je zanimljivo – ne mora biti priključen na računar.

Apple Sidecar

iTunes je ugašen u novom apdate-u i zamenile su ga tri aplikacije: Apple TV, Apple Music i Podcasts. Apple TV je njihov servis za preuzimanje i strimovanje filmova. Apple Music je samo za muziku koju ste kupili preko njihovog servisa. A podkasti kao sve zastupljenija forma ovde su u vidu posebne grupe i pretrage.Apple Podcasts

Apple Arcade je skoro predstavljen na iPhone-ima i iPad-ima, a sada dolazi i na Mac. Za 5 dolara mesečno dobijate premium gejming uslugu. Neke od igara podržavaju Xbox One ili PS4 kontrolere. Lako možete putem blututa da ih povežete i koristite u igri.

Apple Arcade

Catalyst na MacOS-u Catalini je nova funkcija koja omogućava programerima da prebace iPada aplikacije da rade i na Mac-u. Apple je prvo počeo prošle godine tako što je izbacio svoje iOS aplikacije News (Vesti) i Berza (Stocks). Ove godine aplikacija Podcasts je napravljena uz pomoć Catalysta.

Apple Catalyst

Ovu su samo neke od zanimljivosti kada je Apple-ov najnoviji softver za Mac u pitanju. Ukolko želite odmah da ga preuzmete savetujemo da sačuvate sve bitne podatke backup-ujete. Proverite da li vam je računar nakačen na Wi-fi mrežu, a trebalo bi vam i malo više od sat slobodnog vremena da ne koristite računar.

Zatim uradite ovo:

  • Pritisnite Apple ikonicu u levom gornjem uglu ekrana.
  • Selektujte System Preferences.
  • Odaberite Software Update.
  • Sada će vaš računar instalirati MacOS Catalin-uApple Music

Izvor:  CNBC

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , ,