Top50 Glas publike

Apple-ov preklopni telefon – šta možemo da očekujemo od „iPhone Fold-a“

Očekuje se da će Apple tokom 2024. godine predstaviti „iPhone Fold“, svoj prvi preklopni telefon. AppleInsider je, na osnovu patenata, ali i nezvaničnih informacija napravio profil i rendere ovog telefona.

iphone fold

Savitljivi OLED ekran

iPhone Fold (ako se tako bude zvao) imaće fleksibilan OLED displej. Kompanija navodno testira obe varijante preklopa, kao na Samsung Galaxy Fold i Galaxy Flip telefonima, mada prema insajderima „naginje“ ka varijanti preklopa po dužoj stranici. Kao i mnogo puta do sada, Apple se nije zaletao sa novim tehnologijama. Ovog puta je (pametno) sačekao da tehnologija preklopnih mehanizama preleži „dečije bolesti“ i da na uzorku sada već solidnog broja preklopnih Android telefona, odluči šta bi bilo najbolje za njih.

Patenti koje je kompanija podnela, ukazuju da su pronađena bolja rešenja za preklapanje i za savitljive displeje. Takođe, može da se desi da iPhone 14 donese neke radikalnije izmene u dizajnu, pa je AppleInsider i to uzeo u obzir prilikom kreiranja rendera iPhone Fold-a. Očekuje se da mesto savijanja neće biti vidljivo na ekranu, a sklopljeni telefon trebao bi da bude tek nešto malo deblji od aktuelnih iPhone modela. Kada je otvoren, očekuje se da iPhone Fold bude slične veličine kao iPad mini.

Pročitajte i:  Apple radi na touchscreen verziji MacBook Pro računara

Još uvek je prerano da se zna hoće li Apple upotrebiti iOS ili iPadOS, ili možda neku prilagođenu verziju OS-a za svoj preklopni telefon. Neki od preklopnih telefona poseduju i spoljne displeje koji mogu da se upotrebljavaju kada je telefon sklopljen, ali za sada nema informacija da bi to moglo da bude implemenirano i na Apple-ovom uređaju. AppleInsider smatra da bi iPhone Fold mogao da bude telefon koji se jednostavno otvara i zatvara i da kompanija neće mnogo eksperimentisati oko nekih dodatnih funkcionalnosti.

Izvor: AppleInsider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,