ASUS ROG Flow

Apple pametni satovi sledeće generacije: Monitor za praćenje astme

Apple je tokom godina svoj pametni sat obogatio mnogim opcijama za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, te je Apple Watch postao pravi mali elektrokardiogram. Sa verzijom 6 došla je i opcija za praćenje količine kiseonika u krvi, a sada je došao na red i na funkciju za praćenje stanja onih koji boluju od astme.

Tim iz kompanije je u saradnji sa medicinskim ekspertima sproveo istraživanja čiji je cilj bio da utvrde vezu između količine kiseonika u krvi i astme, a radilo se i na tome da proveri sposobnost Apple Watch-a da detektuje stanja koja su u vezi sa ovim oboljenjem. Napominje se da nove funkcije nisu tu da zamene profesionalnu medicinsku pomoć, te opremu za postavljanje dijagnoza.

Ranije se govorilo i opciji koja bi merila količinu šećera u krvi, ali se ta funkcija ni do danas nije pojavila. Pametni sat kompanije Apple ipak postaje bogatiji kada je praćenje zdravstvenog stanja u pitanju, pa ostaje da se vidi da li će korisnici koji brinu o svom zdravlju birati ovaj uređaj kao pomagalo u praćenju i kontrolisanju bolesti.

Pročitajte i:  SpaceX uživo: Nova serija Starlink satelita

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,