BIZIT Seminar

Apple patentirao Magic Keyboard sa integrisanim računarom

Apple je u avgustu 2020. godine podneo patentnu prijavu za Magic Keyboard, tastaturu koja u sebi sadrži kompletan Mac računar, a ta informacija je dospela u javnost tokom ove nedelje. Ovaj koncept ima kao osnovnu ideju da korisnik može da ponese tastaturu/računar sa sobom i da je nakači na bilo koji monitor i da tako dobije neku vrstu desktop računara. Takva tastatura bi možda mogla da ima i integrisan trackpad, kako bi se izbegla potreba za nošenjem miša.

magic keyboard

Suštinski, ovo bi bio portabilni desktop računar, sličan Mac mini modelu. To je samostalan računar koji bi imao samo kablove za povezivanje sa monitorom i za napajanje. Međutim, ovo nije ništa novo – u vreme kućnih računara ovo je bilo uobičajeno rešenje. Apple-ovo rešenje se, od recimo Commodore-a 64, Amige, Atari ST-a i sličnih računara razlikuje što je sada upakovan noviji hardver i dodatne funkcionalnosti koje tada nisu postojale, a navodi se da bi ceo računar bio dizajniran za lako prenošenje. Apple ga je definisao kao high-end računar koji će biti dovoljno moćan za svaki ozbiljan posao i dovoljno lagan i mali da može da se nosi bez ikakvog opterećenja.

Pročitajte i:  Međunarodni dan žena 2023: Najbolje zdravstvene funkcije za korisnice Apple uređaja

U patentnoj prijavi pominje se i da bi metalno kućište tastature igralo i ulogu pasivnog hladnjaka, koji bi odvodio toplotu sa procesora. Za sada nema naznaka da li će ovaj računar ostati na nivou patenta ili će Apple odlučiti da ga u nekom trenutku proizvede.

Izvor: 9to5Mac

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,