Apple planira proizvodnju sopstvenih ekrana

Apple je bez mnogo buke 2014. godine kupio kompaniju LuxVue koja proizvodi MicroLED ekrane, te, prema poslednjim izveštajima, sada planira ozbiljne investicije u ovu tehnologiju. Tako bi za nekoliko godina na iPhone i Apple Watch uređajima mogli da se nađu domaći Apple MicroLED ekrani.

PCPress.rs Image

Poput OLED displejeva, koji se trenutno nalaze na Apple Watch i iPhone X uređajima, ni MicroLED ne zahteva pozadinsko osvetljenje, te može da obezbedi bolji kontrast uz manju potrošnju energije, ali pošto proizvodnja nije jednostavna, još uvek nije dospeo na masovno tržište. Samsung, na primer, planira da u avgustu predstavi svoj The Wall modularni televizor, koji se temelji na MicroLED-u.

Prema nekim glasinama Apple je svoj prvi Apple Watch MicroLED prototip proizveo tokom 2017. godine, te je taj projekat označen kao cilj ka kojem se kompanija kreće. Apple će najverovatnije i ubuduće koristiti displejeve koje su proizvele druge kompanije, ali bi proizvodnja sopstvenih MicroLED ekrana mogla da ponudi bolji kvalitet, te veću uštedu energije.

Pročitajte i:  Samsung izgleda odustaje od Galaxy S21 FE telefona

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,