BIZIT Seminar

Apple pod lupom Vašingtona

Apple ponovo pod lupom pravosuđa zbog App Store-a.

PCPress.rs Image

Apple pod sumnjom?

Američki zakonodavci su izrazili zabrinutost zbog načina na koji Apple vodi svoju App Store. Posle brojnih sudskih procesa, kazni i donetih presuda protiv načina rada App Store, mora se priznati da Apple vešto sprovodi svoje zamisli. Iako su do sada bili više puta kažnjeni novčano i pod pritiskom da promene svoj način rada Apple nastavlja sa svojom politikom.

Odbor za prvosuđe u Vašintognu je tokom ovog meseca glasao 20 prema 2 za unapređenje zakona kojim bi se umanjile naknade koje Apple prisvaja od prihoda digitalnih aplikacija. Glasanje je došlo nakon poziva senatora od strane izvršnog dirketora Tima Kuka i upozorenjima kompanije da će zakon naneti veliku štetu privatnosti i bezbednosti korisnika.

Predlog zakona podržavaju standardni rivali Apple kompanije kao što su Epic Games i Microsoft. Zakon ima za cilj da obuzda samovolju tehnoloških giganata kako je saopšteno. A zapravo je reč o podeli kolača. Apple se u ovom slučaju pokazao kao sebični Džoji koji nikada ne deli hranu, a posebno je iritantan momenat što je u tome pokazao istrajnost i doslednost.

Pročitajte i:  Može li sklopivi iPad biti stvarnost 2024. godine?

Izvesno je da će biti još pravnih bitki koje će se lomiti nad Apple kompanijom. A njena doslednost sve više prikuplja simpatije u javnosti. Ovakav stav Apple kod korisnika se svi više tumači kao potez Robin Huda.

Izvor: Newsupade.uk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: