Top50 Glas publike

Apple postavlja ultimatum – ostavite Toshiba čipove!

Nakon Apple-ove velike nevolje zbog toga što je Samsung digao cene za OLED ekrane, naime Samsung je jedini proizvođač OLED ekrana za novi iPhone, a njihova cena je dva puta veća nego kod običnih telefona, kompanija Apple ima još jednu brigu. Poznato je kako Apple i još nekoliko kompanija razmišljaju o kupovini Toshiba-inog sektora za čipove, a jedan od konkurenata mu je kompanija Western Digital. WD je okupila vlastite partnere u nameri preuzimanja Toshiba-ine proizvodnje memorijskih čipova, pri čemu je Western Digital navodno uspešniji te je u fazi zaključenja pregovora oko kupovine u vrednosti između 17 i 18 milijardi dolara.

PCPress.rs Image

To je navodno poprilično zabrinulo Apple u kojem veruju da bi Western Digital nakon akvizicije bio u poziciji da izbori bolje cene za komponente koje se ugrađuju u iPhone. Naime, Apple je zabrinut zbog činjenice da će kompanija Western Digital akvizicijom Toshiba biznisa sa čipovima eliminisati konkurentnog proizvođača čipova koji bi mogao da koristi pri određivanju cene za komponentu koju Apple koristi na iPhone-u.

Pročitajte i:  Apple-ov program za samostalnu popravku dolazi u Evropu

Zbog toga je Western Digital-u upućen svojevrsni ultimatum u kojem se sugeriše kako će Apple prestati s kupovinom Western Digital-ovih proizvoda ako ova kompanija ne odustane od kupovine Toshiba-inog sektora za memorijske čipove. Apple je takođe rekao ako Western Digital pristane da bude manjinski investitor u ponudu za Toshibin biznis sa čipovima, da će pomoći u finansiranju ugovora sa 460 miliona dolara.

Toshiba-i je zbog vlastite nezavidne pozicije što se tiče finansija u interesu da se svi pregovori i proces preuzimanja završe do kraja njihove fiskalne godine, što je mart 2018. godine.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,