BIZIT 2022

Apple potvrdio da će novi iPhone telefoni kasniti

Kompanija Apple nas je navikla da se novi modeli iPhone telefona pojavljuju u septembru, obično nekoliko nedelja nakon pres konferencije u Apple-ovom sedištu. Međutim, ove godine biće prekinuta takva praksa. Luka Maestri, CFO kompanije, povrdio je da će ove godine novi modeli stići na tržište kasnije nego što je to uobičajeno.

PCPress.rs Image

Apple (ne) kasni

To će biti prvi put da će Apple „promašiti“ septembarski termin generalno, mada se i do sada dešavalo da se neki pojedinačni modeli predstave kasnije. Na primer, iako je iPhone X bio predstavljen u septembru, na tržištu se pojavio tek u novembru 2017. godine. A i naredne godine je iPhone XR „zakasnio“ mesec dana za iPhone XS i XS Max modelima…

Pre ove zvanične objave već se mesecima spekulisalo da će doći do odlaganja, a ta ideja je dodatno podgrejana nakon što je Qualcomm objavio poslednji kvartalni finansijski izveštaj. U njemu stoji da očekuju da značajniji rast prodaje 5G čipova tek od septembra, zato što je neimenovani kupac bio prinuđen da odloži globalno lansiranje 5G modela telefona. Čitanjem „između redova“ jasno je ko bi mogao da bude „neimenovani kupac“, jer se zna da će se u prvim 5G Apple telefonima naći upravo Qualcomm 5G čipovi.

Pročitajte i:  Apple predstavio nove proizvode: iPhone 14, Apple Watch i AirPods Pro

Nije data informacija kada će novi modeli iPhone-a biti predstavljeni, ali prognostičari predviđaju da će to biti tek u novembru ili decembru. Takođe, još uvek se ne zna ni da li će Apple održati svoj tradicionalni septembarski događaj (virtuelno ili na uobičajeni način).

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,