Apple povećao prodaju u trećem kvartalu

Apple je izvestio javnost o izuzetnom porastu zarade za treći kvartal, nudeći javnosti još jednu priliku da uvidi kako Apple staje na noge nakon COVID-19 globalne pandemije. Analitičari su očekivali oko 52,3 milijarde dolara prihoda i zarade po akciji od 2,07 dolara, ali je Apple srušio sva očekivanja sa 59,7 milijardi dolara prihoda, a cena akcije 2,58 dolara.

apple povećao zaradu

Ovo je što se profita tiče porast od oko 11% u odnosu na prošlu godinu, a cena akcija u porastu od oko 18%. Generalno, Apple je srušio sva očekivanja za ovu godinu.

Uređaji u centru pažnje

Tokom epidemije Korona virusa, mnogo ljudi počelo je da radi od kuće, a samim tim povećala se potražnja za računarima, laptopovima i tablet uređajima. Apple je tokom proleća izbacio celu MacBook liniju sa kvalitetnijom tastaturom bez “leptir mehanizma”, a sve to je pomoglo velikoj potražnji za ovom linijom laptopova. Takođe, izlazak na tržište druge generacije iPhone SE telefona doprineo je snažno ovoj zaradi u trećem kvartalu. Tim Cook je naveo da je nakon aprila prodaja njihovih uređaja porasla drastično, dok je u aprilu bila u stagniranju.

Pročitajte i:  Apple za septembar (možda) planira nekoliko događaja sa lansiranjem novih proizvoda

Tokom jeseni očekuje se novi iPhone 12, 5G podršku, i još mnogo novotarija. Za kasnije su ostavljene nove premijum slušalice marke Apple, redizajnirani iMac, prvi Mac koji koristi Apple-ov procesor, pločasti uređaj za praćenje i još mnogo toga. Sve što će se dešavati već je najavljeno kroz iOS 14, iPad OS 14, macOS Big Sur, watchOS i tvOS, sa javnim beta verzijama koje su dostupne velikom broju korisnika. Predikcije za četvrti kvartal nisu objavljene niti će biti, a te informacije ostaće ekskluziva isključivo za bord direktora i akcionare unutar Applea.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: