Top50 Glas publike

Apple predstavio novi iPhone

PCPress.rs ImageDugo čekan naslednik četvrtog mobilnog telefona iz Apple-a, ne nosi broj pet, već 4S. Glavne odlike „novajlije“ su dual-core A5 procesor (isti se koristi i u iPad 2), za koji se tvrdi da ima duplo veću procesorsku snagu i do sedam puta bržu obradu grafike, u poređenju sa modelom iPhone 4. Kamera je takođe unapređena: 8 MP i 1080p@30 fps. Fizički, telefon se ne razlikuje od prethodnika.

Što se tiče softvera, ažurirana verzija iOS5 donosi preko 200 poboljšanja, a ključna je novi Siri servis. U pitanju je „skromni asistent“, kako sam sebe naziva, koji komunicira glasovnim putem. Prepoznaje izgovorena pitanja i izvršava zadate poslove, bilo da je to prosto čitanje i pisanje poruka ili pozivanje kontakata iz telefonskog imenika, beleži zadatke u kalendar, obaveštava o predstojećim (upisanim) obavezama, izveštava o vremenskoj prognozi, asistira u izbegavanju saobraćajne gužve i još mnogo drugih „prostih“ zadataka. Na primer, ume da izračuna koliko je deset funti u dolarima – proveri trenutni kurs i preračuna – skoro kao HAL 9000.

Već u startu stiže u dve boje, crnoj i beloj. Od 14. oktobra će se naći u prodaji u SAD, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i Ujedinjenom Kraljevstvu, do kraja meseca u još 22 zemlje, a do kraja godine u ukupno 70 zemalja. Za modele iPhone 3GS i iPhone 4, operativni sistem iOS5 će biti dostupan za preuzimanje od 12. oktobra.

Očekivanja kupaca su definitivno bila veća, jer su deonice Apple-a pale za 5 odsto, kao reakcija nakon objave telefona 4S.

Izvor: Apple

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,