Apple predstavlja MacBook Air i Pro bazirane na ARM tehnologiji

Apple-ov “One More Thing” događaj, koji je planiran 10. novembra, biće drugačiji od prethodnih zbog nekoliko stvari. To će biti prvi put da će kompanija predstaviti laptop koji dolazi sa njihovim procesorom baziranim na ARM tehnologiji.

PCPress.rs Image

Tri Apple laptopa

Apple planira da predstavi tri laptopa sledeće nedelje: McBook Air od 13 inča i McBook Pro u dve veličine, 13 i 16 inča. Međutim, ovoga puta, Apple će te uređaje predstaviti bez Intel-ovih procesora, pišu Bloomberg i drugi mediji.

To je potvrđeno i letos na WWDC konferenciji. Prema nekim izveštajima, redizajnirani Mac mini i manji Mac Pro, koji rade na Apple-ovoj ARM arhitekturi čipova, su u razvoju. CEO Apple-a Tim Cook, rekao je da će biti potrebno dve godine da svi njihovi uređaji pređu na ARM. Međutim, očigledno je da se to dešava.

Za korisnike, ovo je veoma bitno jer će jedinstvena arhitektura čipova omogućiti da softver koji je razvijen za iOS na iPhone-u ili iPad-u, radi na Mac računarima, što će biti moguće sa dolazećim macOS Big Sur ažuriranjem. To će još više približiti iOS, iPadOS i macOS, da bi konačno postali jedinstvena celina.

Izvor: theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,