Apple prestigao Fitbit i Xiaomi u prodaji nosivih uređaja

Budući da je Fitbit dugo u igri kada su nosivi uređaji u pitanju, te da Xiaomi iste nudi po vrlo povoljnim cenama, ne iznenađuje što su se dugo nalazili na vrhu liste kada je prodaja ovih uređaja u pitanju. Ipak, prema poslednjim izveštajima iz IDC-ja, izgleda da ih je Apple pretekao na ovom polju.

PCPress.rs Image

Tako na IDC grafikonu može da se vidi da je kompanija Apple ostvarila bolju prodaju nosivih uređaja u četvrtom kvartalu 2017. godine, te tako preuzela vođstvo. Posle poteškoća u trećem kvartalu prošle godine, Apple je uspeo da se vrati u trku, te na kraju pobedi pomenute kompanije. Ako je verovati podacima koje nudi IDC, Apple trenutno kontroliše nešto malo više od 20% tržišta nosivih uređaja, što je, na primer, više od onoga što Huawei i Garmin imaju zajedno. Ostaje da se vidi da li će Apple zadržati novostečenu poziciju, budući da Fitbit priprema novi pametni sat, koji bi trebalo da ima poboljšani dizajn i povoljniju cenu, te bi zahvaljujući tome kompanija mogla da povrati deo tržišta.

Pročitajte i:  Elon Musk i Apple ne priznaju priču o njegovom dolasku na poziciju izvršnog direktora

PCPress.rs Image

Apple se koncentrisao na tržište nosivih uređaja u pravom trenutku, budući da sve više korisnika prelazi na pametne satove, a kako bi uživali slobodu koju ima pametni telefoni ne nude.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,