Apple preuzeo Intel-ov modemski biznis

Intel je danas zvanično završio sa prodajom glavnine svog modemskog biznisa kompaniji Apple. Ovaj potez najavljen je u julu, a vrednost ove prodaje iznosi milijardu dolara. Preuzimanjem vlasništva nad ovom tehnologiju Apple će pod svojim okriljem dobiti još komponenti za svoje buduće uređaje i smanjiće zavisnost od eksternih dobavljača. Ipak, možda bismo mogli da kažemo i da je ovaj potez iznuđen, jer je poznato da Apple nije u dobrim odnosima sa Qualcomm-om.

Inače, prodaja se odnosi samo na modeme koji su namenjeni pametnim telefonima. Intel će i dalje proizvoditi modeme za računare, IoT gadžete, kao i za autonomna vozila.

Apple je još od prvog iPhone-a gledao kako da što veći broj delova za telefon proizvodi pod svojim okriljem. Prva tri modela upotrebljavala su Samsung-ove procesore, a nakon toga je Apple napravio sopstvene CPU-ove. To je omogućilo kompaniji da procesore unapređuje i optimizuje prema sopstvenim potrebama i zahtevima. Poslednjom kupovinom još jedna od veoma važnih tehnologija dolazi pod isti krov, tako da možemo da očekujemo da će Apple uskoro predstaviti i model sa 5G konektivnošću.

Pročitajte i:  BIZIT 2019: 5G - revolucija koja menja pogled na kompletan IT

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

BIZIT seminar

PC Press eCommerce
Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.