BIZIT 2022

Apple preuzeo kompaniju koja se bavi bežičnim punjenjem

Apple je kupio malo poznatu kompaniju, koja se bavi bežičnim punjenjem, pod nazivom PowerbyProxi za nepoznatu sumu, prema izveštaju sa novozelandskog sajta Stuff.co.nz. Kompanija, osnovana 2007. od strane preduzetnika Fady Mishriki kao ćerka kompanija sa Univerziteta u Oklandu, specijalizovana je za male, Qi standardne kompatibilne module koji omogućavaju prenos bežične energije na veće uređaje poput robota, dronova i medicinske opreme. Apple je potvrdio kupovinu kompanije i u saopštenju višeg potpredsednika kompanije za hardverski inženjering Dan Riccio, kaže da će “tim biti odličan dodatak jer Apple radi na stvaranju bežične budućnosti”.

PCPress.rs Image

Sa predstavljanjem iPhone 8, iPhone X i Apple Watch Series 3 ovog septembra, Apple je predstavio i svoju viziju pojednostavljenog načina punjenja koji funkcioniše sa Qi industrijskim standardom i, barem delimično, opravdava uklanjanje utičnice za slušalice i investicije u Bluetooth opremu. U tom cilju, Apple planira da izađe na tržište sa punjačem, koji se očekuje sledeće godine, nazvana AirPower, i koji će istovremeno puniti iPhone i Apple Watch zajedno sa bežičnim AirPods slušačima.

Pročitajte i:  Apple je zadržao najnovije ažuriranje Telegrama preko emoji

Nejasno je kako će tačno PowerbyProxi pomoći Apple-u u svojim ambicijama i da li će Apple isključiti komercijalne operacije kompanije, ali kompanija sa Novog Zelanda pravi modele bežičnog punjenja sposobnih za prenošenje snage od 100watt, što ukazuje na to da bi Apple mogao da integriše tehnologiju bežičnog punjenja u veće i uređaje kojima treba više energije kao što su MacBook. “Postoji ogromna usklađenost sa našim vrednostima i uzbuđeni smo što nastavljamo rast u Oklandu i doprinosimo velikoj inovativnosti u bežičnom punjenju koji dolazi sa Novog Zelanda.” rekli su iz PowerbyProxi kompanije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,