BIZIT 2022

Apple proizvodi na udaru Trampovih carina

Najavljeno je da će se nekoliko Apple proizvoda naći na listi proizvoda koji se iz Kine uvoze u Ameriku, a na koje će biti uvedene carine, što smanjuje šanse bilo kog primirja u trgovačkom ratu SAD-a i Kine. Apple uređaji koji su na listi su : Apple Watch, HomePod, AirPods i Apple Pencil.  Pored ovoga, i neki priključnici i kablovi za Apple uređaje se nalaze na spisku robe vredne 200 milijardi dolara koja se uvozi iz Kine, a koja će biti pogođena ovim carinama.

PCPress.rs Image

Tweet koji je američki predsednik Donald Tramp postavio navodi: „Ako Apple želi da spreči da njihovi proizvodi budu pogođeni carinama na uvoz treba da počnu da ih proizvode u Americi“. Ako to urade, Tramp navodi da „neće imati poreza i da će to biti pravi poreski podsticaj“. Tramp se već nekoliko puta sreo sa generalnim direktorom Apple-a, Timom Kukom, koji je jula 2017. godine je obećao da će kompanija napraviti tri nove fabrike u SAD-u. Američki predsednik je rekao da je hteo da bar jedna od njh bude najveća fabrika ikada, „pa čak i ako je samo malo veća od nekog mesta u Kini“.

Pročitajte i:  Apple prinuđen na promene: Isti punjač za sve

Ne znamo da li je Tramp napravio grešku ili ovo izmislio, međutim Apple još uvek nije najavio nikakve planove o izgradnji fabrike u Americi.  Apple proizvodi se dizajniraju u SAD-u, ali se pretežno prave u Kini i uvoze u Ameriku.

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,