Apple radi na kvalitetnoj VR tehnologiji

Godinama se kovitlaju glasine o Apple-ovim VR i AR ambicijama. Kompanija ima AR Kit, svoju platformu za razvoj softvera za proširenu stvarnost, ali Apple još uvek nije napravio sopstveni hardver. Prošle nedelje, međutim, stiglo je mnogo informacija i detalja o Apple-ovim AR i VR hardverskim planovima nego što smo ikada ranije čuli.

PCPress.rs Image

Dan Riccio zadužen za izradu naočara

Sve je počelo izveštajem The Information koji je stvorio sliku ambicioznih potencijalnih Apple naočara. Uređaj bi mogao koštati oko 3,000 dolara, ima dva 8K ekrana i sadrži desetak kamera za praćenje kretanja i prikazivanje stvarnog video zapisa osobi koja ga nosi.

Nekoliko dana kasnije, Bloomberg je izvestio da je Dan Riccio sada bio zadužen za projekat naočara kompanije. Ranije je Riccio bio zadužen za hardverski inženjering šire, ali je Apple krajem januara najavio da će Riccio biti zadužen za neimenovani novi projekat. Između nove Ricciove uloge i svih detalja koje slušamo o naočarama, čini se da je Appleov hardver za AR i VR bliži nego ikad stvarnom proizvodu.

Pročitajte i:  Kako da oslobodite prostor na Mac računaru

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: