BIZIT 2022

Apple radi na uvođenju odloženog plaćanja na Apple Pay-u

Korisnici koji su u poslednje vreme obavljali bilo koju online kupovinu, velika je šansa da su naišli na usluge kao što su Affirm i Pay in 4. Nove funkcije omogućavaju kupovinu i odloženo plaćanje podelom ukupnih troškova na nekoliko rata. Apple bi uskoro mogao da ponudi sličnu opciju korisnicima Apple Pay-a.

Apple radi na uvođenju odloženog plaćanja na Apple Pay-u.

Apple Pay Later omogućava četiri beskamatna plaćanja tokom dva meseca

Kompanija Apple sarađuje sa Goldman Sachs-om na usluzi nazvanoj „Apple Pay Later“ koja će omogućiti onima koji imaju svoje uređaje da odlože plaćanje kupovine, uključujući i one koje se fizički obavljaju u prodavnicama. Kada je usluga pokrenuta, lokal će pokazati da postoje dva načina plaćanja kupovine. Ako se odabere opcija „Apple Pay in 4“, biće izvršena četiri beskamatna plaćanja tokom dva meseca.

Druga opcija je produženje perioda plaćanja na više meseci, mada u tom slučaju kamata dolazi u obzir. I dalje nije jasno koliki je interes Apple-a u planiranju ovakvog načina naplate, niti kada će kompanija uvesti uslugu. Apple Pay Later zvuči kao logično proširenje onoga što kompanija već radi sa Apple Card-om, gde je jedna od pogodnosti koju nudi plan otplate za kupovinu Mac-a i iPad-a.

Pročitajte i:  Apple se suočava sa novom tužbom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: