BIZIT 2022

Apple razmišlja o kupovini Intel odeljenja za proizvodnju 5G modema

Prema Wall Street Journal-u, gigant iz Kupertina već je započeo pregovore sa Intelom, koji se odnose na kupovinu njegove divizije za proizvodnju 5G čipova. Ako dođe do ove kupovine, Apple će biti sposoban da ubrzano razvija 5G tehnologiju, zahvaljujući Intelovim stručnjacima, patentima i istraživanjima koje je ovaj proizvođač čipova sprovodio na polju 5G tehnologija u poslednjoj deceniji. Veruje se da bi vrednost ove potencijalne akvizicije mogla da bude oko jedne milijarde.

PCPress.rs Image

Dok je prvi talas 5G telefona zasnovan na Qualcomm-ovoj tehnologiji, akvizicija Intel-ove divizije mogla bi da pogura Apple u narednim godinama da preuzme vodeću poziciju na tom tržištu. Takođe, ona bi omogućila Apple-u da poveća udeo sopstvene tehnologije u proizvodnji iPhone-a.

Apple već godinama teži ka tom cilju. U želji da izbegne outsourcing proizvodnju gde god je to moguće, ovaj proizvođač telefona otkupljuje ili razvija sopstvene tehnologije. Primer su grafički čipovi u njihovoj iPhone i iPad liniji proizvoda, a „šuška“ se da rade na dizajnu sopstvenih ARM zasnovanih procesora za Mac proizvode.

Pročitajte i:  Nove tužbe protiv Mete zbog pravila privatnosti

Izvor: TechRadar

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,