Top50 Glas publike

Apple razvija novu verziju MacBook Air računara

Dva izvora, koja su se do sada pokazala kao prilično pouzdana i precizna kada se radi o predviđanjima o novim proizvodima kompanije Apple, ukazuju na sličnu stvar – da Apple priprema novi high-end MacBook Air računar.

macbook air

Novi računar bi trebao da ima dva USB-C porta i moćniji Apple silicon čip, koji će najverovatnije biti direktni naslednik M1 čipa. On bi imao isti broj jezgara, ali će ona biti brža. Očekuje se i povećanje u broju grafičkih jezgara, na devet ili 10. Taj računar bi trebao da bude pozicioniran iznad trenutnih MacBook Air modela sa M1 čipom, ali ispod MacBook Pro računara.

Pominje se i da će računar biti dostupan u više boja, da će imati veće funkcijske tastere, manji trackpad i redizajnirane stope na donjem delu kućišta. Takođe, očekuje se da će računar biti znatno tanji od prethodnika, da će imati mini-LED displej i MagSafe port za punjenje. Novi MacBook Air mogao bi da bude lansiran najranije u toku druge polovine ove godine, mada je realnije da će se to desiti početkom 2022. godine.

Pročitajte i:  Musk: Apple preti da će izbaciti Twitter iz App Store-a

Izvor: Mac Rumors

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,