Ikotek

Apple ruši rekorde u poslovnom svetu

Apple je objavio svoje finansijske rezultate za kvartal između aprila i juna. Kompanija iz Kupertina je generisala 53,3 milijarde dolara prihoda, što je za 17% više u odnosu na isti period prošle godine. „Ovo je najbolji junski kvartal ikada i naš četvrti kvartal sa dvocifrenim rastom prihoda”, dodao je Tim Kuk.

Sva četiri geografska područja zabeležila su porast prihoda na godišnjem nivou, pri čemu prodaja van tržišta SAD čini 60% prodaje, dok preostalih 40% dolazi sa domaćeg, američkog tržišta. Apple je prodao više od 41 miliona iPhone-a između aprila i juna, te ostvario skoro 29,9 milijardi dolara prihoda. Istovremeno, prosečna maloprodajna cena telefona je u pomenutom periodu dostigla cifru od skoro 725 dolara, što je značajno uvećanje zahvaljujući iPhone X telefonima, koji su “pogurali” prosečnu cenu prodatog proizvoda. iPad tableti su takođe imali dobre prodajne rezultate, s obzirom da je prodato 11,5 miliona jedinica za tri meseca, što predstavlja povećanje obima, ali je prihod od prodaje tih uređaja smanjen za 5% zbog relativno niske cene iPad 9.7 (2018) modela.

Pročitajte i:  iPhone 15 - problemi sa bežičnim punjenjem u GM vozilima 

Odeljak „Ostali proizvodi“ koji uključuje AirPods, Apple TV, Apple Watch i Beats slušalice beleži impresivan skok od čak 37% u prihodima na godišnjem nivou, dok su usluge kao što su Apple Care i Apple Pay ostvarile rekordan visok prihod od 9,5 milijardi dolara.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,